De Witte Wiven

Een sage van Josef Cohen (1911)

Verteld door Aafke Bruining Muziek van en door Geert Waegeman

De Joodse auteur Josef Cohen (1886-1965), die zelf dikwijls over de heide zwierf, hoorde het verhaal van een oude zwerver en schreef het neer in zijn boek “Nederlandschen Sagen en Legenden”. Anne Frank kreeg dat boek voor haar verjaardag zoals we kunnen lezen op de eerste bladzijde van haar dagboek. Zo ontving ik onder andere de Camera Obscura, een gezelschapsspel, veel snoep, chocola, een puzzel, een broche, Nederlandse Sagen en Legenden door Joseph Cohen”. Actrice  Aafke Bruining , kleindochter van de auteur bewerkte de vertelling van haar grootvader tot een eigentijdse voorstelling.
“De Witte Wiven” is een passioneel verhaal en een universele fabel voor iedereen die de ware liefde kent, heeft gekend of wil leren kennen. Een gevaarlijk sprookje voor volwassenen.
Duur: 60 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *